dinsdag 26 juni 2012

Dag 5 (26 juni 2012)

Na heerlijk geslapen te hebben zijn we weer bij Samantha. Zij heeft een rustige stabiele nacht achter de rug. Haar temperatuur is weer gedaald naar 37,6 Toch moeten we ons zorgen maken want ze geeft nog geen enkele reactie. Alleen als men haar keel leegzuigt trekt ze met haar met haar linkerarm. Dit geeft dan weer hoop. Er is dus nog geen pijl op te trekken. Het is 9:45 uur, ze gaan een EEG doen bij haaren aansluitend gaan ze haar lekker wassen. Ook gaan ze haar haar zo goed mogelijk wassen. Dit zal wel een hele klus worden met dat lange volle haar met alles wat erin is gekomen tijdens het ongeval. De artsen komen ook naar ons toe als zij hun ronde hebben gedaan. Het is druk en het zal in het begin van de middag zijn. Dit lijkt ons dan een goed moment om even naar huis gegaan en andere kleding e.d. te halen en dan direct weer terug naar het ziekenhuis. Ik wil tussendoor toch even kwijt dat ik Manuela onwijs bewonder hoe zij met Samantha omgaat als we bij haar zijn. Zij gaat zo met haar om alsof ze er gewoon bij is (bij bewustzijn). Dit is heel fijn om te zien.

38 opmerkingen:

 1. We hadden het bericht gehoord en zijn erg geschrokken. Hierbij veel sterkte! We leven met jullie mee. Veel liefs Rachel (nichtje v. Helma), Trudie en oma Paauwe xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Silvio,Manuela en Giovanni,

  Het bericht dat Samantha dit verschrikkelijke ongeval heeft moeten treffen schokte mij diep. Ik wil dan ook langs deze weg jullie laten weten dat Nadya en ik vanaf het weekend met ons hart bij jullie zijn en hopen dat niet alleen Samantha maar ook jullie alle steun mogen krijgen die jullie nodig hebben.

  Groet Jan Keizer, ook namens Nadya

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel erg veel sterkte allemaal!

  Larissa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor jullie allebei een dikke pluim. Hoe jullie dit samen oppakken is geweldig. En natuurlijk samen met Giovanni vanuit Naaldwijk. Samantha kan zich geen beter team wensen!!
  Dikke digitale knuffel.
  Nanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fam. van Vliet26 juni 2012 om 03:31

  Na net de blog van vandaag gelezen te hebben wil ik zeggen dat het onwijs goed van jullie is om haar te behandelen alsof ze bij bewustzijn is (hoe moeilijk ook), tenslotte weet je niet wat ze allemaal kan horen. Super om te lezen en hou vol, wie weet wat het oplevert. Take care Sandra (Ed, Connor en Morris)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Sylvio,Manuela en Giovanni

  Wij waren erg geschrokken van het bericht dat Samantha in het ziekenhuis geraakt is en hoe ze daar gekomen is. We leven erg met jullie mee en proberen regelmatig de blog te lezen. Hou vol allemaal. Heel veel sterkte en Liefs van Maurice en Bianca.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen seconden gaat voorbij dat ik mijn steun niet betuig...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Peter, Margreet Roëlle & Jari26 juni 2012 om 06:39

  Hoi Silvio, Manuela en Giovanni

  Ook wij werden geschokt door het bericht van Samantha.We denken veel aan jullie en hopen dat er snel een vooruitgang is te zien.
  Afgelopen zondag hadden wij het aan Roëlle en Jari verteld. Jari liet het even op zich inwerken en bedacht toen, praktisch denkend:"... dan kan ze ook haar buitenboord beugel niet in..." Blijkbaar een HOT issue bij ons thuis :)
  Wij willen jullie veel sterkte wensen de komende dagen en hopen op een snel vooruitgang...

  Peter, Margreet, Roëlle & Jari

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Silvio, Manuella en Giovanni, ik dacht dit kan niet waar zijn toen ik het vreselijke bericht hoorde. Het ene moment zit je op de fiets en dan dit... Ik ken Samantha als iemand die wil winnen. Laten we alsjeblieft met z'n allen hopen dat ze nu ook bezig is om te vechten, om te winnen! Er zijn zoveel momenten op de dag dat jullie door mijn gedachten gaan en ga ik even op de weblog kijken. Ik wens jullie alle kracht om dit te dragen en er voor Samantha te zijn. Ik hoop zo dat het allemaal goed gaat komen. Liefs, Helna, Marck, Roos en Denny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste Samantha, Silvio, Manuella, Giovanni en familie....

  Schrik
  Ongeloof
  Hoop
  Wanhoop

  En toch....veel hoop, heel veel moed en nog veel meer sterkte wensen wij jullie op de lange, moeilijke weg die nog voor jullie ligt.

  Liefs, Peet Ingrid en Quinty

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Marcel brekelmans26 juni 2012 om 08:11

  Hallo Silvio, manuela en giovanni.
  Ik wil jullie heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. En hoop dat het allemaal goed komt.
  Groeten Marcel brekelmans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mitchel/ticho de waard26 juni 2012 om 08:18

  Manuela Silvio en Giovanni,

  heel veel sterkte de komende periode veel liefs,
  mitchel ticho

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Samantha,Manuela, Silvio en Giovanni

  Ik zit de hele dag aan jullie te denken, ik vind het ontzettend knap van jullie hoe jullie ermee omgaan en dat Manuela gewoon tegen Samantha praat alsof ze gewoon 'bij'is .Het is fijn om iedere keer de weblog te lezen,en hopen dat ze iedere keer toch een beetje vooruitgaat. Hele dikke x en veel liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fam. Wessteijn26 juni 2012 om 09:57

  Woorden schieten te kort!!
  Wat zijn jullie ontzettend sterk!
  Daar hebben we veel bewondering voor!!!
  Iedere dag weer in afwachting of er al weer hoopvol nieuws is. We wensen jullie alle kracht en sterkte toe de komende periode!!!
  Fred, Gitte, Jesse en Steff

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Samanta, Manuela, Silvio, Gio

  Zoals julie weten hebben Niels en ik alles van heel dichtbij meegemaakt. Het heeft een diepe indruk op ons gemaakt. Hoe we je gevonden hebben, het reannimeren, en alles wat daarna allemaal gebeurd is. Hoe heeft het toch kunnen gebeuren?! Het was heel fijn om zondag met Manuela en Silvio te kunnen praten over de gebeurtenissen. Ik heb bewondering voor de manier waarop julie hiermee omgaan. Het was goed om afgelopen maandag op de Wollebrand het er nog eens met de trainingsmaatjes van Samantha over te hebben. Mooi was de gretigheid van de jongens en meisjes om een mooie wens op de meegebrachte kaartjes te schrijven. Mooi was ook de hoop van een ieder om Samanta snel weer terug te zien. Daar gaan we voor!
  Samantha, je bent een jonge en sterke meid. Als iemamd het kan dan bij jij het. Veel sterkte en blijf vechten.

  Niels en Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve mensen,

  Met kippenvel en tranen in mijn ogen lees ik het bericht over Samantha. Wat een onmacht moeten jullie voelen... Weet dat we aan jullie denken! Heel veel sterkte in deze oneerlijke strijdt.

  lieve groet,

  Esther, Willem, Noah (groep6) en Thijn xx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Familie van den Berghen26 juni 2012 om 11:55

  Sinds zaterdag, het moment dat we van het ongeluk van Samantha hoorden, is ze niet meer uit onze gedachten geweest. De machteloosheid die we voelden toen we jullie spraken is vreselijk.
  Om ons heen, en ook hier op dit blog, zien we dat iedereen zo ontzettend met jullie meeleeft. We hopen dat dat jullie kracht geeft in deze moeilijke tijd.
  Gisteren met de skeelertraining werd Samantha natuurlijk erg gemist. En ook in de klas is er die lege plek.
  De foto bij vandaag is prachtig, het straalt kwetsbaarheid uit, maar ook kinderlijke onschuld. Dit meisje hoort niet in een ziekenhuisbed maar lekker met haar vriendinnen te spelen en te sporten.
  Silvio, Manuela en Giovanni, we wensen jullie heel veel sterkte en kracht. Het is fijn om via deze blog op de hoogte te worden gehouden van de situatie van Samantha.

  Jeffrey, Miranda, Lars, Tristan en Romée

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lieve Silvio, Manuela en Giovanni,

  Ben al dagen zoekende naar de juiste woorden om jullie moed te kunnen geven. Ik weet als geen ander door de vergelijkbare situatie die ik met mijn zus heb meegemaakt, hoe slopend deze periode van onzekerheid, wanhoop en machteloosheid is. Het verloop van deze fase bij Samantha is exact hetzelfde als toen bij mijn zus en daar putten Maurice en ik veel hoop uit voor jullie omdat het met haar toen ook goed gekomen is. Heb vertrouwen in de kracht van Samantha, de doorzetter die zij is! Alles is mogelijk, ook wanneer de doktoren uitspreken dat er niet veel meer aan te doen is. Een mens bezit ongelofelijk veel krachten om te herstellen. Blijf tegen Samantha praten, omdat je bij een coma nooit weet of ze er wel of niet bewust bij is. Laat haar haar favoriete muziek horen om haar te stimuleren wakker te worden. Houd moed en neem rust wanneer je dit nodig hebt, zodat je dat naar Samantha kunt uitstralen.
  Maurice en ik wensen jullie alle kracht en energie die je nodig hebt om er voor Samantha te zijn. Wij wensen Giovanni alle aandacht die ook hij nodig heeft in deze moeilijke tijd.
  Weet dat we er voor jullie zijn wanneer je behoefte hebt aan een luisterend oor en het delen van ervaringen.

  Liefs, Marja en Maurice

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve Samantha,
  Morgen gaat Rowena met een gemengt gevoel op kamp het liefst zou ze bij jou willen zijn met je willen praten en dan as weekend dat je dan met ons mee zou gaan naar de camping.
  Wij hopen dat je snel de kracht vindt om wakker te worden moppie blijf knokken je kan het dikke kus Rowena, Jan en Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Toch weer even op jullie blog kijken of er (goed) nieuws is. Fantastisch hoe jullie er mee omgaan en ons daarin laten meeleven. Ik vind het wel heftig, en merk dat het heel wat bij me doet,
  Heel, heel, heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vanaf het moment dat wij hoorden & lazen van dit vreselijke ongeluk zijn jullie niet meer uit onze gedachten geweest, wij volgen de blogs en hopen dat het steeds een beetje beter gaat met Samantha,en wat zijn jullie moedig en o zo sterk.
  Heel veel sterkte gewenst voor Samantha,voor jullie als ouders en voor Giovanni en alle andere mensen om haar heen.

  Mike & Natasja van den Oord ( ouders van Tessa groep 6 )

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Lieve Buren,

  Wij zijn enorm geschokt over het bericht van Samantha. Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke periode. Wij denken aan jullie.

  Liefs Mart, Jannie, Mariska en Bianca Visser

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een vreselijk nieuws! Ik wens jullie veel sterkte en kracht toe en hopelijk binnenkort positief nieuws te melden.
  Mirjam Schmidt en Noah Slof (van de voetbal)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Vanaf het moment dat we over het ongeluk hebben gehoord, denken we heel veel aan jullie. Bij de trainingen wordt er veel over gepraat.Vanaf vandaag kunnen we nu ook het blog volgen. Goed dat jullie tegen haar praten en haar favoriete muziek zal haar ook vast stimuleren om weer snel wakker te worden.
   Chiel en Josien van Gorkum

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Fam Boekestijn26 juni 2012 om 14:06

  Aan Silvio, Manuela en Giovanni,

  Op de ijsbaan zie ik altijd de passie die Samantha met haar sport heeft. Fietsen met haar ijsvereniging zal voor Samantha ook heel veel plezier geven. Met veel interesse volgen jullie Samantha met haar sport. Na het ongeluk van vrijdag zijn jullie niet meer uit onze gedachte. We hopen dat die sterke meid er weer bovenop komt.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte, kracht en het allerbeste.

  Arie Boekestijn, ook namens Marjon, Lars, Rick en Eva.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het eerste wat ik denk als ik wakker is,"hoe is het met Samantha." Gauw de laptop aan en naar haar Blog. O wat wil ik graag lezen dat ze wakker is geworden of goed gereageerd hebt..De hele dag kijk ik of je er wat bij heb geschreven en denk ik aan jullie. Hou vol!!! Liefs, Aad en Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Silvio en manuela,

  Na het horen van dit vreselijke nieuws zijn jullie continu in onze gedachten, we wensen jullie heel veel sterkte toe en we hopen met heel ons hart dat Samantha snel wakker wordt en alles goed komt!!!

  Liefs,
  Dave, Corriene, Robin en Michael de Munck.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Silvio en Manuela,
  Toch weer even hier kijken of er al verandering is bij Samantha. Het spookt de hele dag door mijn hoofd. Giovanni komt vandaag weer naar school en in de klas waren ze er ook mee bezig. En als de de kids uit school komen vragen ze vaak is Samantha al wakker Mam. Ik hoop dat ik daar snel antwoord op mag/kan geven.
  Liefs, Diana Voskamp

  BeantwoordenVerwijderen
 29. silvio,manuela en giovanni,

  Wat een vreselijk nieuws,dit is niet te bevatten.
  onze gedachten en hoop aan naar jullie uit.we hopen elke dag te lezen dat het weer een beetje beter gaat,we wensen jullie alle kracht en sterkte toe.Wij denken aan jullie!!

  veel liefs roland en jolanda (rochelle,delano,ronan)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een vreselijk nieuws zeg. We wensen jullie veel sterkte toe en vooral hopen we dat het beter gaat met Samantha! We denken aan jullie.
  liefs, Wim, Sandra, Anne & Indy

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik heb een goed gevoel Samantha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik hoop dat Sven gelijk heeft en dat er vandaag op de blog staat dat Samantha weer wakker is,wij duimen heel hard hier,gr Jeanette Lisnet.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ook bij ons in Enschede is dit vreselijke nieuws aangekomen. Jullie zijn in onze gedachten. We houden jullie blog in de gaten en wensen jullie heel veel sterkte. Dat Samantha maar snel wakker mag worden. Marco, Cindy, Elvira en Durin Berloth (zaten bij Samantha en Giovanni in de klas toen we nog in Naaldwijk woonden)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Mieke Hulshoff27 juni 2012 om 07:24

  lieve allemaal Wat een vreselijk nieuws van Samantha. Via Ineke word ik op de hoogte gehouden over de toestand van Samantha. Ik denk de hele dag aan jullie en wens jullie heel veel sterkte de komende tijd Veel liefs van Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een verschrikkelijk situatie ik ken jullie niet maar toch wil ik jullie heel veel sterkte wensen. Ben via facebook (Philip van Geest) op jullie blog gestuit.

  Francis De Souza
  Ottawa, Canada

  BeantwoordenVerwijderen
 36. lieve familie,Ik hoop dat jullie inmiddels uitsluitsel hebben van het onderzoek, we blijven hopen en bidden dat je de coma de baas wordt Samantha. Heel veel sterkte in deze strijd. Liefs, Dineke Middendorp.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Delano van Hijkoop27 juni 2012 om 11:12

  Beste ouders van Samantha.
  Ik ken Samantha nu al bijna een jaar via Anouk die bij mij op school zit. Samantha is echt een hele lieve meid! Toen ik afgelopen vrijdag hoorde dat Samantha in het ziekenhuis lag dacht ik echt: Nee waarom moet dit jou nou weer overkomen. Ik kon de hele avond nergens meer aan denken, alleen nog aan dat het goed moest komen met Samantha. Toen ik daarstraks van een vriendin van Anouk hoorde dat het heel slecht ging was ik echt even stil. Ik vond het zo erg dat dit haar moet overkomen. Ik hoop alleen maar dat er nu nog een wonder gebeurd en dat ze weer bij komt.

  Heel erg veel sterkte!
  Groetjes Delano!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Onbegrijpelijk. Geen woorden voor.
  Zo'n mooi roosje in de knop.
  Heel veel sterkte toegewenst.
  Leo en Ank

  BeantwoordenVerwijderen